Bölüm Hakkında

 

Kimya Mühendisliği Bölümü Lisans, Yüksek Lisans ve doktora programları yürütmektedir. Lisans üstü programlar Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından izlenmektedir. Yüksek Lisans ve Doktora programları için gerekli kontenjanlar üniversite ve bölüm tarafından öğrencilere duyurulmaktadır. Öğrenciler Yüksek Lisans ve Doktora programlarına yerleştirilmeden önce belirli sınavlara tabi tutulmaktadırlar.

Lisans

Öğrenciler LYS sınavı sonucunda almış oldukları puanlar ve tercihleri göz önünde bulundurularak ÖSYM tarafından seçilirler. Bölüme her yıl yaklaşık olarak 75 öğrenci kayıt edilmektedir. Program süresi 4 yıldır. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için genel not ortalamasının 2.00 nin üzerinde olması gerekmektedir.

Öğretim dili %30 ingilizcedir. İngilizce yeterlilik sınavını başaramayan öğrenciler derslere başlamadan önce bir sene İngilizce hazırlık okuluna gitmek zorundadırlar.

Lisans öğrencilerinin bölümden mezun olabilmeleri için en az 40 iş günü staj yapma zorunluğuğu vardır. Staj sonunda öğrencilerin hazırlamış oldukları raporlar staj komisyonları tarafından değerlendirilirler.

Yüksek Lisans

Bu programdaki öğrencilerin ders almaları ve bir araştırma konusu üzerinde tez hazırlayıp savunmaları gerekmektedir.

Doktora

Doktora programı dersleri ve araştırmayı kapsamaktadır. Yüksek lisans programını takiben dört sene doktora programına dahil olan öğrencilerin bu programı tamamlayabilmek için orijinal araştırma konusu üzerinde yürütmüş oldukları tamamlanmış çalışmalarını tez halinde sunmak ve sözlü sınava tabi olmaları gerekmektedir.

Eğitim Politikası

Bölümün eğitim politikası günümüz kimya mühendisliği alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek laboratuvar uygulamaları desteği ile profesyonel eğitim sağlamaktır. Bu amaçla Kimya Mühendisliği lisans programı öğrencilerin yeterli derecede teorik bilgi sağlayıcı, deneysel becerileri geliştirici ve kimyasal proses ve teknolojilerinin tasarım ve uygulamalarına yönelik dersler sunmaktadır. Bölüm çeşitli Uluslararası Üniversiteler ile işbirliği içindedir. Mezun olan öğrenciler kimya, gıda, petrol rafineri, ilaç, boya, gübre, çimento, seramik gibi pek çok endüstride is bulma imkanına sahip olabilmektedirler.

İdari Yapılanma

 

Bölüm Başkanı

 

                          Prof. Dr. Elif AKBAY

 

e-posta: eodes@eskisehir.edu.tr

 

Tel: 8198

 

Bölüm Başkan Yardımcısı

Dr. Öğr. Üyesi Çağla Gül GÜLDİKEN 

 

e-posta: cgt@eskisehir.edu.tr

 

Tel: 8289

 

 

Bölüm  Başkan Yardımcısı

Dr. Öğr. Üyesi Murat TAMER

e-posta: murattamer@eskisehir.edu.tr

 

Tel: 8209

 

 

 

Temel İşlemler ve Termodinamik Anabilim Dalı Başkanı

Prof.Dr. Nezihe AYAS

 

e-posta: nazcan@eskisehir.edu.tr

 

Tel: 8187

 

Proses ve Reaktör Tasarımı Anabilimdalı Başkanı

Prof. Dr. Elif AKBAY

 

e-posta: eodes@eskisehir.edu.tr

 

Tel: 8198

 

Kimyasal Teknolojiler Anabilim Dalı Başkanı

Prof. Dr. Funda ATEŞ

 

e-posta: fdivrikli@eskisehir.edu.tr

 

Tel: 8194

 

 

sdogruel@eskisehir.edu.tr